Jag HATAR Scanworld!

Nu sitter jag och Ida i BISTRON på x2000 till Malmö. Lagom sura och irriterade. ScanWorld som vi bokat våra resor genom hade bokat vår hembiljett på fel dag. Han hade bokat biljetter så att vi anlände till Stockholm igår tjugo i sex och så skulle vi åka tillbaka till Malmö 18.20! Lite fel!! Så som tur var fick vi iaf åka med i bistron, annars hade vi inte kommit hem från Stockholm idag, alla tåg var fullbokade! Lagom toligt och sitta här i hög ljudnivå och måttligt trött efter få timmars sömn i natt! Aj aj aj! Inte vad man är sugen på!

Så imorgon väntar STORA klagomål hos ScanWorld!!

Hade bara velat somna men det finns det ingen möjlighet till förrän man kommer hem kl 23.00 ikväll =(

Imorgon är dagen fullspäckad!!! Åker tillbaka till Halmstad imorgonkväll och där nästan hela nästa vecka!! Fullt med plugg den veckan så det skricker om det =(

Ses!

Stockholm


Nu har jag och Ida precis anlänt till vårt hotell i Stockholm. Verkar vara ett helt underbart hotell. Jättefint rum och finns relaxavdelning och bastu :) Och kvällbuffé ingår som vi nu ska ner och besöka. Sedan väntar äventyr i stan, typ fika alltså!
Vi hörde rykte om ett fik med kalaspaj och kakor, kan det bli bättre?? :)

Kärleken är på besök :)

Sitter här i Halmstad och har fått underbart sällskap!! Figge blev fotbollsledig och tog tåget upp hit igår! Skönt att slippa fördriva dagarna helt själv.




Idag var jag först på föreläsning i tre timmar. Sedan kom jag hem till en pojk som låg framför en film. Den fick han snällt pausa och gå ut på en promenad med mig. Vi gick upp till Galgberget som är typ en skog mitt i stan. Backigt och massa löparrundor. Hit ska jag springa nästa gång det är dags. På vägen  hem gick vi genom stan och jag hittade ett par jättefina skor på rea!

Sedan vände vi hem så jag fick pluggat lite i alla fall. Nu har vi precis tittat på handbollen och ätit mat. Disken står kvar på bordet så är väl tid att ta tag i det innan vi ska iväg på bio. Vi ska gå och se "Yes man". Så det har hunnits med mycket idag!

Imorgon bär det av till stockholm med underbara Ida :) Whii!! Vi ska njuta på hotell en natt, inte helt fel!

Dags och diska!

Hej!

En tisdag i ny stad...!!

Då var det längesen jag skrev, ska se om jag kan bli bättre på det! :)
Det är nu en vecka sen jag begav mig till Halmstad och det känns bara bättre och bättre. Så tiden här uppe kommer nog att gå jättebra. Känns bara som vi har mycket att göra i skolan och jag är lite för dåligt på att ta tag i saker. Får se om jag får gjort mer denna veckan. Tentan närmar sig redan känns det som.

I helgen har jag varit hemma i Malmö och mest förberett mig för flytten av resten av mina saker. Lite rundor på ikea och andra liknande affärer. Men nu har jag nog saker så jag klarar mig ett tag.

I går gick det stora flyttlasset upp hit. Figge, Micke och Pappa hjälpte mig som tur var. När vi väl kom upp med alla saker hit var det  bara att sätta igång och arbete. Skåp skulle byggas ihop och lampor skulle sättas upp! Så fullt upp. Jag hann in ut på gympan här utan hade fullt upp med uppackning hela dagen. Och nu är här snart lite hemtrevligt till och med. Ska försöka ta lite fina bilder i dagarna och lägga ut, just nu är här lite för stökigt för att fotografera. :)

Igår gav jag mig ut på en liten cykelutflykt till Netto. Det tar väl egentligen högst 5 minuter att cykla dit om man tar den enkla vägen dit. Nu skulle jag försöka hitta inne bland villaområdena och jag kan ju meddela att jag kom helt fel. Jag hittade rätt till slut men jag cyklade en riktig omväg. Och inte bara på vägen dit utan även på vägen hem, haha! Men det är väl så man lär sig hitta. Hoppas jag i alla fall!

Idag har jag först varit på föreläsning. Vi hade en ny föreläsare (ny för mig) och han var riktigt hemsk. Seg och skrattade åt sig själv hela tiden. Så tre timmar kändes RIKTIGT långt. Sedan bar det hemåt för att få i sig lite lunch. Därefter tog jag mig ut på första löparrundan på länge. Och den blev lite längre än planerat eftersom jag inte hittar här i Halmstad som sagt. Men jag hittar nya vägar varje gång :)
Efter det blev det en runda i stan för lite shopping, men blev inte så mkt handlat men jag fick fönstershoppat lite i alla fall. När jag kom hem var klockan mycket och ingen ork för att ta upp böckerna fanns. Blev lite middag istället och nu har jag precis suttit en timme men dagens anteckningar. Borde läsa ett antal 100 sidor också men får se om jag orkar det nu efter handbollen.

Imorgon är det föreläsning som gäller, komma igång med ett grupparbete, gympa ute i HFG och sedan kommer Figge på kvällen :) Han hade visst fotbollsledigt nu i tre dagar så han kommer upp och håller mig sällskap. Underbart trevligt med lite besök.

Annars i veckan är det fullt upp.
Skola på torsdag och sen åker jag och Ida upp till Stockholm på Ungdomsrådsmöte fredag-lördag. Och på söndag vet jag inte hur jag ska hinna med allt som ska göras. Flöjtlektion, träning, kalas och försöka hinna ta sista tåget upp här igen så jag är uppe till mändagens föreläsning. Och så borde jag som sagt plugga lite! Men skönt att känna att man lever.

Har fått klagomål över mina felskrivningar, så jag hoppas det ser bättre ut i detta inlägg. :)

Dags för lite fokusering på handbollen.
Hörs!







Halmstad bo

Hej!

Då var jag numera student och boende i Halmstad. Jag sitter nu i min halvt möblerade lägenhet/rum och fördriver tiden. Hade behövt ta upp böckerna men det finns ingen ork idag. Jag hoppas det bli annorlunda imorgon. Ska jag hänga med på denna kursen måste jag verkligen läsa. De andra verkar ha haft en grundkurs i allmän psykologi i sin A-kurs och det har inte jag haft. Så detta är någon form av fördjupning vi har nu. Och jag är helt på noll! Men det ska väl lösa sig om jag bara lägger manken till.

Dagen har väl gått ganska bra.
Började 8.00 med ett litet kursintro. Vi var väl lite över 20 stycken studenter, varav jag var den enda som var ny student på Halmstad Högskola. Men inte fick jag någon mer info för det. Efter intron sa föreläsaren bara "sen ska vi vara i S3336". Okej!! Till slut hittade jag några andra vilsna själar som gick och letade efter salen. Då visar det sig att det finns ingen sal vid detta namn utan det var visst i R3336 vi skulle vara i. Snacka om att känna sig helt vilsen.
Mellan 9-12 hade vi vår första riktiga föreläsning. Denna är om kognition och den har vi tillsammans med de som läser allmän psykologi. Så hur mycket folk som helst. Vi har redan fått en uppgift som vi ska göra 3 och 3, och vem ska jag göra det med?? jag känner ju inte en kotte...haha.

Efter föreläsningen fick jag min lägenhetsnyckel och åkte direkt dit och lastade av bilen. Sjukt jobbigt. hissen var sönder så jag fick snällt bära allt upp för trappan, dock bara 1,5 våning. Men det kändes i armarna ändå!

Sen försökte jag få lite ordning på alla saker. Skulle börja bygga ihop mitt matbord, men så visade det sig att jag inte hade någon skruvmejsel. Så jag fick ta en runda till stan och köpa mig en. Så mitt första inköp i Halmstad var en burk med skruvmejslar. Hur mkt kommer jag använda dom sen??? (inget). Men nu sitter jag här och har inte mkt och göra. Eller borde plugga men har ingen lampa så här e lite mörkt. Får försöka köpa en ny glödlampa imorgon så jag kan få något gjort imorgonkväll.

Lite bilder från lägenheten:

Innan:                                                                                               Efter:

        
                       Flyttlass 1                                       Lilla sänghörnan (just nu en luftmadrass)
                                                                              
                                                                       Kökshörna/Plugghörna (korset på vägen ska målas över)


Resten av möblerna får jag förhoppningsvis upp på måndag. Väntar på en soffa och min riktiga säng.

På torsdag åker jag ner till Malmö igen och stannar över helgen.

Dags att försöka plugga lite i alla fall. Måste skriva om mina anteckningar för jag kan lova att man fick skriva så fingrarna glöd idag. Det funkar inte riktigt som på Malmö Högskola då man fick föreläsarnas power point innan föreläsningen så man kunde flöja med på de papprena. Här anteckade läraren typ ingenting, så det var bara att försöka skriva ner så mycket så möjligt av det han sa. Men det var en bra föreläsare i alla fall!

Hörs!

hemma igen

Då var man hemma i kylan igen. Jag njöt väldigt mycket av min egen säng inatt!

Jag vaknade redan halv åtta idag, men idag fanns det ingen brådska för att komma ner till stranden =( Men åkte iväg med pappa på lite shopping istället. Först en tur till ikea, och sedan Jysk och Ilva. Det blev ett matbord, en soffa och lite småsaker som skålar och handdukar med mera. Har även tittat ut skåp jag ska ha under min säng men de köpte vi inte idag. Mitt i vår shoppingtur ringde Frida som har min lägenheten nu, och meddelar att jag kan få tillgång till lägenheten redan på tisdag :) Så nu var det dags att verkligen planera för flytt! Dock får jag leva sporadiskt första veckan och flyttar upp mina saker först nästa vecka. Men det ska väl gå ändå! Ska köra upp denna veckan så jag får med mig en del i alla fall. Ska sova hos mina kusiner måndag till tisdag och sedan i min EGNA lägenhet i två nätter... Jag kan inte riktigt förstå att jag ska flytta men så är det :) kul kul!


Till Witte: Jag ska läsa Idrottspsykologi i Halmstad och i Egypten hade vi väl lite över 20 grader på dagarna och runt 15 graderna på kvällarna. Eller jag vet inte exakt men skulle väl kunna gissa att det var något sådant.

Nu ska jag sätta mig och planera vad som måste med upp till Halmstad på tisdag och packa ner lite i flyttkartonger. Sedan väntar Handboll ikväll, Sverige - Kuba!

Ska ta tag i att ringa upp lite människor nu och berätta att jag är hemma :)

Sista dagen i värmen

Då sitter vi här på Alis restarang och har precis ätit. Smarigt och gott.

Känns både skönt och mindre kul att åka hem. Tråkigt och lämna värmen men skönt och kommer hem till rena och fina sverige. Och allt som väntar nu framöver. Ska till Ikea och leta nbya möbler och på tisdag börjar studierna i Halmstad.

Imorgon åker vi fårn hotellet vid 11 och är hemma i Sverige vid 18 på kvällen. Ska bli skönt och komma hem till egna sängen också. Kan meddela att vi har världens hårdaste kuddar i sängen, haha!!

Nu ska vi ta fram kortleken och sedan ska jag ner på "gågatan" och handla en väska jag hittade. Mycket sådant skit här nere. Jag behöver ju ingen men måste ju handla med mig något hem :)

Jag hoppas ni har det bra i kylan hemma :)

bilder från första dagarna


Här kommer lite bilder från våra första dagar här nere:


Figge efter lite snorkling


Figge och Ali efter lite smarrig drick en lördagkväll



Figge och Ali


Figge



Vattnet, riktigt klart och fint



Figge och Ali första kvällen nere i Egypten


Inga bilder från Egypten...än!!

Det vill sig inte med bilder idag, får testa igen nästa gång vi har internet!!


Egypten

Då sitter vi på Alis restaurang/bar iHurghada, Egypten.Halva resan är avklarad och vi lever fortfarande. :)

Vi solar för det mesta, och äter en massa. Solar på dagarna och åker in till stan och träffar Ali (figges kompis). Väldigt trevligt än så länge. Det är tur vi har Ali så han kan berätta vad som gäller och kan rekommendera ställen för oss. Dock finns det en del saker jag snart spyr på...alla dessa jäkla inkastare... Fy fan.. tar flera minuter och komma ner till stranden på morgon, och ännu värre är det inne i centrum. De blir äckligt arga på en när man inte tar sig tid att gå in i deras affär och tittar. Uscchh!!

Och solat har vi gjort nu i tre hela dagar...och ingen färg verkar vilja visa sig på vår kropp. Idag körde vi utan solkräm och ingen skillnad för det. inte på mig i alla fall. figge har väl bränt sig lite. Men ändå märkligt det ine är mer med tanke på hur varmt det är i solen.

Imorgon ska vu ut med båt. Jag ska snorkla och figge och Ali ska dyka. Vi låg och snorklade lite utanför stranden idag och det är helt otroligt vad mycket fina fiskar det finns bara 20 meter från strandkanten. Ska bli kul att se imorgon hur det är ute i havet. Instruktören är svensk och han trodde vi skulle få se delfiner imorgon. Så det skulle ju vara något alldeles extra.

Ali och Figge fördriver just nu tiden vid biljardbordet och jag här vid datorn, haha!! Ska bli tidig kväll idag, ska vara utanför restaurangen halv åtta imorgon bitti. Få hoppas vi kommer upp imorgon.

Ska se om jag kan lägga ut lite bilder här också!

Avresan närmar sig

Då är jag inne på min sista jobbdag på Löplabbet för denna gången. Snart är jag tjänstledig i ett halvår. Känns lite smådumt o lämna jobbandet och friheten men nu är det dags att sätta sig i skolbänken igen. Men det passar mig bra det också.

Det är många spännande veckor framför mig nu :) Resa, ny skola, ny stad och ny lägenhet.

I tisdags var jag och mamma uppe och tittade på min blivande lägenhet. Jag kan ju inte påstå att den är speciellt stor. Men jag ska nog överleva. Behöver dock köpa lite nya möbler. Ska ha någon skåpanording under sängen, behöver ny soffa och ett matbord. Så blir till o inta Ikea när jag kommer hem från resan. Lägenheten ligger jättebra i Halmstad, kanske två minuter från City! bor granne med biblioteket och Nissan. Kommer nog bli hur mysigt som helst när våren väl närmar sig.

Imorgonbitti bär det av till Egypten med Figge. Väskan står hemma nästa färdigpackad, bara det sista småsakerna kvar. Ska bli så underbart skönt och komma iväg och bara sola, bada, snorkla och äta massa god mat.

Nu ska jag gå på lunch, sen återstår bara lite mer än 4 timmar på jobbet :)

Måndag

Då var arbetsvecka igång igen, men som tur var så är den inte så lång. Imorgon är jag ledig och sedan är det bara två dagar kvar. Sedan lämnar jag min heltidstjänst på Löplabbet.

När klockan var halv fem idag upptäckte vi att många butiker började stänga igen. Vi blev funderasamma och kom på att det är trettondagsafton och att denna dag räknas som en lördag. Vilken betyder att vi jobbade på dubbel lön idag. Underbart! Vi valde även att stänga vid fem så vi fick komma hem en timme tidigare! Skönt med en sådan chef!

Imorgon är det röd dag som sagt och jag är ledig. Blir en tur upp till Halmstad och kolla på min blivande lägenhet, eller studentrum kanske är ett bättre ord att använda. Ska bli spännande och se hur den ser ut och hur den ligger i Halmstad. På kartan ligger den väldigt centralt i alla fall. Ska även se om jag kan få tillgång till den någon dag tidigare så jag hinner flytta upp mina saker innan 30 januari då jag åker på snabbvisit i Stockholm me Ida.

Mina andra dator krånglar här så ska försöka sitte med den lite och se om den kan fungera lite mer normalt. Vill försöka få utbränt alla mina foton så jag inte bli av med dom. Efter det blir det nog en film innan jag somnar in i min säng :)

Söndag

Då var denna vecka snart slut och jag har inte kommit långt med allt jag har att göra.

Var i alla fall och tränade i morse, funktionell boll. Kändes inte jättejobbigt men man kommer åt små och viktiga muskler i alla fall! Och framför allt så fick jag tränar i alla fall!

Snart är det dags för lite lunch! Ska ladda med smoothie, knäckis och ananas :) Mums! Sen blir det till att leta fram alla sommarkläder och planera vad som ska med på resan! Veckan är fullpackad sen så måste ta tag i packning nu i dagarna!

Ikväll kör gympan igång igen. 3 veckors uppehåll är över och jag får äntligen åka ner till hallen och träffa mina tjejer! ska bli underbart skönt! :)

Hej hej!

Tidig morgon!

Vad bortskämd jag blivit med sovmorgon typ varje dag! Idag skulle jag börja jobba halv sju och trodde det var ett skämt när klockan ringde i morse! Känns som jag fortfarande inte vaknat riktigt! Känner mig bakis en dag till, riktigt illa!!
Men ska bara stå ut i 6 timmar till med massvis av kunder. Nu kommer alla som har som nyårslöfte att träna mer. Och hur många har inte det?? typ alla...!! så idag blir det till att bita ihop och kämpa på!

Om precis en vecka landar jag i egypten!! Whhiii!! Längtar så!

Har bara 5 dagar kvar på Löplabbet..känns lite konstigt!!


Nytt år!

Då var det ett nytt år. Och vilket händelserikt år 2009 ska bli :)
Festande igår var mycket trevligt, tack för tillställningen Ola! Kom hem vid halv fem i natt och satte mig lite snabbt vid datorn. Fråga mig inte varför men jag gjorde det i alla fall. Gick in på aftonbladet.se och det första jag läser är om en diskoteksbrand i Bangkok med flera dödsfall! Gud vad rädd jag blev! Skickade snabbt iväg ett SMS till Micke och bara hoppades på att han skulle svara på det! Tänk om han valde att fira sitt nyår på just den nattklubben!! Som tur var fick jag ett snabbt svar från honom om att de inte ens visste om att något hänt *pust*.. Vad skulle jag gjort om även min bror försvann?? Det finns inte....!! Jag är glad att han och hans kompisar är välbehållna!

Som vanligt kan jag inte sova när jag e bakis. Vaknade vid 9 och beslöt mig för att gå en långpromenad med hunden. och nu har jag fortfarande inte lyckats somna. Är så sjukt trött så jag inte orkar göra något men ändå kan jag inte sova. Märkligt!! så vad får man gjort denna dag när man väl är ledig?? ingenting!! Men får väl kränga en pizza snart i alla fall och hoppas på att huvudvärken går över :)

Blev inte många bilder från igår men här kommer några i alla fall:


Heleneholms slott


       
Lotta, Ida och Daniel ute vid tolvslaget



Daniel, Camilla(?) och Ida


 
Lotta och Pilis

RSS 2.0